Batoane Bounty delicioase (vegan)

0

Batoanele Bounty sunt adorate de iubitorii de cocos si in special de cei mici, fiind o alternativa sanatoasa si foarte usor de preparat. Combinatia de nuca de cocos cu ciocolata este delicioasa.

Acestea contin nuca de cocos care are o multitudine de beneficii nutritive, printre care:

  • este incarcata cu electroliti naturali sterili care hranesc pH-ul si functia musculara;
  • are un continut ridicat de fibre, ceea ce te face sa te simti satul mai mult timp si ajuta la reglarea tranzitului intestinal;
  • este bogata in acid lauric care se transforma in monolaurina. Monolaurina este un compus gasit in laptele matern care intareste imunitatea unui copil si o mare parte din cercetari au fost facute pentru a stabili capacitatea acidului lauric in sporirea imunitatii;
  • ofera un nivel ridicat de: mangan, potasiu si fosfor.

Mai multe informatii despre nuca si untul de cocos puteti gasi aici: http://www.deliciiraw.ro/untul-de-cocos-bun-pentru-tot-organismul/

Ingrediente batoane Bounty:

  • 200 grame fulgi de cocos;
  • 150 ml crema de cocos;
  • 2 linguri ulei de cocos;
  • 2-3 linguri sirop de artar (sau alt indulcitor natural);
  • esenta de vanilie;
  • 100 grame unt de cacao + indulcitor natural dupa gust (pentru glazura de ciocolata, sau puteti folosi ciocolata neagra de post).

Amestecati fulgii si crema de cocos cu indulcitorul natural, uleiul de cocos si esenta de vanilie. Veti obtine o compozitie consistenta pe care o puneti intr-o casoleta dreptunghiulara tapetata cu folie alimentara.

O nivelati frumos si o puteti pune la rece 2-3 ore ca sa se mai intareasca si sa va fie mai usor sa glazurati batoanele.

Pentru glazura: topiti untul de cacao la bain marie si adaugati indulcitorul natural, amestecand bine pana la omogenizare. In cazul in care folositi ciocolata neagra, trebuie doar sa o topiti.

Taiati batoanele si le scufundati in glazura de ciocolata, le asezati pe o hartie cerata si le mai tineti putin la rece.

Pofta mare la un dulce sanatos! 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ