Ciocolata calda raw-vegan

0

Ciocolata calda raw-vegan este numai buna pentru zilele geroase de afara. Daca va este pofta de ceva dulce, puteti incerca aceasta varianta cu lapte vegetal si ingrediente care ofera organismului un plus de energie.

Este usoara, energizanta si foarte simplu de preparat. Aveti nevoie doar de un blender 🙂

Ingrediente lapte de migdale:

  • 200 grame migdale (hidratate cateva ore);
  • 1 litru de apa.

Prima data am facut laptele de migdale. Prefer sa il fac in casa fiindca stiu exact ce adaug. Ca sa il preparati, trebuie sa lasati migdalele cel putin doua ore la hidratat, dupa care le adaugati in blender impreuna cu apa.

Ca sa separati laptele de pulpa de migdale, puteti folosi o sita cu un tifon sau puteti cumpara o punga speciala de strecurat laptele vegetal. Dupa ce este gata, il puteti incalzi, dar sa nu il aduceti la stadiul de fierbere.

Ingrediente ciocolata calda raw-vegan:

  • 1 banana;
  • 1 pahar de lapte vegetal (eu am folosit lapte de migdale);
  • 1 lingura de cacao (puteti folosi si pudra de roscove);
  • 1 lingura indulcitor natural (am folosit zahar raw de cocos);
  • 1 lingurita de pudra de lucuma.

Adaugati in blender toate ingredientele pana se transforma totul intr-o compozitie pufoasa, cremoasa si foarte gustoasa.

Lucuma ii va da o aroma deosebita. Este un fruct tropical cu proprietati nutritive valoroase. Pudra de lucuma este utilizata ca un indulcitor in alimentele preferate si in bauturi, mentinand in acelasi timp un indice glicemic scazut. Acest lucru inseamna ca nu contine calorii in comparatie cu indulcitorii traditionali si nu va provoca cresteri ale nivelului glicemic din sange.

Este bogata in caroten, bun pentru intarirea imunitatii si pastrarea sanatatii pielii precum si in Niacina (Vit B3) si Riboflavina (Vit B2) ce ajuta la pastrarea fuctionarii normale a sistemului nervos. S-a demonstrat ca extractul de lucuma are proprietati de vindecare a ranilor.

Pulberea de lucuma este un aromatizant excelent pentru inghetata, dar poate fi folosit si in piureuri, fulgi de ovaz, iaurt. Acesta poate fi folosit chiar si in retete de ciocolata, prajituri si supe.

Pofta mare!

LĂSAȚI UN MESAJ