Fasole batuta cu ceapa si usturoi

0

Fasolea batuta sau fasolea frecata este o reteta simpla, traditionala, foarte gustoasa. O mancare ieftina si foarte simplu de facut.

Nu cred ca trebuie sa scriu mare prezentare la reteta aici – o stie toata lumea, mancarea clasica in post si nu numai. Este foarte buna, mai ales partea de sus 🙂 – imi place sa fie multa ceapa rumenita cu sos de rosii, iar pe langa o salata de varza murata este perfecta.

Pentru aceasta mancare este perfecta fasolea alba cu bob mic – fierbe repede si este foarte buna la gust si consistenta.

Reteta fasole batuta cu ceapa si usturoi:

Ingrediente fasole batuta:

  • 400-500 grame fasole uscata;
  • 3 catei usturoi;
  • sare;
  • piper.

Curatati fasolea si o spalati in mai multe ape. Este bine sa o lasati la inmuiat timp de cateva ore inainte sa o puneti la fiert (eventual de seara pana dimineata).

Puneti fasolea la fiert in apa rece timp de 20 de minute, aruncati apa si o puneti din nou la fiert, de data aceasta in apa fierbinte.

Fierbeti fasolea pana cand se inmoaie complet, iar boabele devin usor de strivit intre degete. Scurgeti apa in care a fiert fasolea si pastrati o parte din ea ca sa o folositi pentru consistenta dorita.

Pasati fasolea la blender impreuna cu usturoiul si folositi apa pastrata in functie de cat de subtire vreti sa fie compozitia. La final, potriviti de sare si piper dupa gust.

Ingrediente ceapa calita:

  • 2-3 cepe;
  • 4-5 linguri de pasta de rosii;
  • 2-3 linguri de ulei;
  • sare;
  • piper;
  • foi de dafin.

Taiati ceapa feliute sau cuburi, dupa cum preferati si o caliti in ulei pana cand aceasta devine aurie. Adaugati pasta de rosii si foile de dafin si mai lasati la calit cateva minute, timp in care amestecati continuu ca sa nu se arda ceapa.

Potriviti de sare si piper. Cand este totul gata, turnati amestecul de ceapa si bulion peste fasolea batuta 🙂

Pofta mare!

LÄ‚SAÈšI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.