Galuste cu prune ca la bunica acasa (de post)

0

Daca tineti post, nu inseamna ca nu va puteti bucura de un desert absolut delicios, care va aminteste de copilarie.

Imi era pofta de galuste cu prune si am trecut la treaba, mai ales ca nu sunt deloc complicate. Ar mai fi mers si o inghetata raw vegan langa ele 🙂

Daca doriti o portie mai mare de galuste cu prune, puteti dubla reteta. Mie mi-au iesit aproximativ 10 galuste. Acestea pot fi preparate cu caise sau visine, dar daca ati incercat si alte variante, va astept bucuroasa pe site sa imi scrieti retetele voastre 🙂

Ingrediente pentru aluatul galustelor cu prune:

  • 10 prune maricele;
  • 500 grame cartofi;
  • 150 grame faina;
  • 2-3 linguri de ulei;
  • 200 grame pesmet;
  • sare.

Fierbeti cartofii in apa cu putina sare, ii curatati de coaja si ii pasati (eu i-am facut la blender, mi-a usurat foarte mult treaba si a iesit o compozitie pufoasa).

Amestecati faina, uleiul, un praf de sare si grisul cu cartofii pasati si framantati un aluat, nu foarte tare fiindca trebuie sa se ia totusi pe degete. Daca este prea moale, mai adaugati faina.

Ingrediente pentru pesmet:

  • 1 pahar mare cu pesmet;
  • zahar (dupa gust);
  • scortisoara (dupa gust).

Puneti pesmetul in tigaie impreuna cu scortisoara si amestecati pana se rumenesc. Dupa ce luati tigaia de pe foc, adaugati zaharul si amestecati. Intre timp puneti o oala pe foc cu apa la fiert, cu putina sare, unde veti introduce galustele dupa ce este totul gata.

Scoateti cu o lingura aproximativ 10 gramajoare de aluat (putin mai mari decat prunele) pe un fund de lemn presarat cu faina. Imbracati prunele cu aluatul si le rotunjiti in palme (puteti adauga si putin zahar pe prune).

Cand apa da in clocot, introduceti galustele. Tineti minte ca acestea se fierb in transe, nu se pun toate deodata pentru ca aluatul sa nu se inmoaie. Se fierb la foc mic pana se ridica la suprafata.

Dupa ce sunt gata, le dati prin pesmetul pregatit inainte si dupa ce se racesc putin, sunt numai bune de servit.

Va doresc pofta mare!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.