Mini tarta de ciocolata cu merisoare

1

De ceva timp am luat forme de tarte cu baza detasabila, insa pana acum nu am apucat sa le folosesc. Prima reteta incercata a fost o delicioasa mini tarta de ciocolata neagra cu merisoare 🙂 Este foarte simplu de facut, contine putine ingrediente si este gata in maxim 30 minute.

In general retetele de prajituri raw-vegane sunt usor de realizat, iar timpul alocat pentru a le avea gata este mult mai scurt decat in cazul deserturilor clasice. Ingredientele sunt simple, crude si nu au nevoie de coacere. Aparatul indispensabil in bucatarie pentru aceste prajituri este blenderul, pe care il poti folosi la orice crema sau blat. Fiindca nu dispun inca de un blender de calitate buna si viteza mare, folosesc rasnita de cafea pentru a face crema cat mai fina.

Ingrediente folosite pentru mini tarta de ciocolata cu merisoare

Blatul contine:

  • 200 gr migdale;
  • 10 smochine;
  • 2 lg indulcitor natural;
  • 2 lg lapte de orez;
  • 2 lg pudra de roscove;
  • 2 lg unt de cacao.

De data aceasta nu am mai hidratat migdalele, insa le-am macinat impreuna cu smochinele (smochinele ajuta la legarea compozitiei si deasemenea dau un gust deosebit). Untul de cacao l-am topit in bain-marie la temperatura de 42 grade Celsius, insa se poate si in deshidrator sau pe calorifer. Am adaugat toate ingredientele intr-un castron si le-am amestecat pana la completa omogenizare si am folosit laptele de orez pentru a ma juca cu consistenta blatului.

Crema de ciocolata neagra contine:

  • 200 gr caju;
  • 2 lg indulcitor natural;
  • 200 gr unt de cacao.

Dupa cum am scris mai sus, blenderul nu are viteza foarte mare si tocmai de aceea folosesc rasnita ca sa macin nucile de caju cat mai fin. Dupa acest pas, am topit untul de cacao, am adaugat toate ingredientele intr-un castron si le-am amestecat pana a rezultat o crema de ciocolata neagra. Nu am mai fost nevoita sa adaug gelatina agar-agar fiindca am pus destul unt de cacao incat sa se intareasca crema.

Pentru glazura am folosit unt de cacao cu indulcitor natural si am ornat-o cu merisoare.

Din aceasta cantitate mi-au iesit 5 tarte si fiind in forme separate pot pune o parte din ele la congelator ca sa le savurez oricand am pofta de ceva dulce 🙂

Multa sanatate va doresc!

 

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.