Paste cu iaurt de soia si drojdie inactiva

0

Dupa ce am consumat o perioada buna de timp numai paste cu sos de rosii, am zis sa incerc si alte combinatii, printre care aceasta varianta cu iaurt de soia care a iesit delicioasa si era necesar sa postez reteta pe site, mai ales pentru iubitorii de paste.

Eu am folosit iaurt de soia de la Joya, pe care l-am gasit la Kaufland si este aproape identic cu cel traditional, poate doar putin mai dulceag.

Fulgii de drojdie inactiva cred ca se gasesc la orice plafar si ii puteti numi „proteina vegetarienilor” fiindca este o sursa bogata de proteine complete, avand peste 55% proteina de calitate.

Unul dintre beneficiile fulgilor de drojdie ar fi continutul mare de vitamine B, care ajuta la mentinerea unui nivel echilibrat de stres, preventia cancerului de pancreas, asigurand si o piele sanatoasa.

Acestia contin o urma de minerala, numita chromium, cunoscuta ca un factor de toleranta al glucozei. Acesta este raspunzator de reglarea glucozei fluctuante din sange in cazul diabeticilor, si a presiunii arteriale scazute.

Ingrediente paste cu iaurt de soia:

  • 300 grame paste;
  • 1 paharel iaurt soia (am folosit de la Joya);
  • Salata verde;
  • 300 grame ciuperci;
  • 1 avocado;
  • 2 castraveti;
  • 1 ardei gras;
  • Fulgi de drojdie inactiva (dupa gust);
  • Sos de soia (dupa gust);
  • 1 lingura ulei de masline;
  • Sare.

Inainte sa pregatiti legumele, puneti pastele la fiert dupa cum scrie pe spatele ambalajului la instructiuni.

Tocati salata verde, avocado, ardeiul gras si castravetii si le puneti pe toate intr-un bol.

Ciupercile le caliti putin in ulei de masline peste care adaugati fulgii de drojdie inactiva si sosul de soia. Este o combinatie foarte reusita!

Dupa ce sunt gata ciupercile, adaugati pastele in tigaie si le amestecati, astfel incat sa preia aroma condimentelor.

La final adaugati pastele cu ciupercile in bolul cu legume si adaugati iaurtul de soia. Sosul de soia si drojdia inactiva le puteti folosi dupa gustul dumneavoastra.

Este o combinatie foarte reusita, racoroasa datorita iaurtului si legumelor, dar cu aroma de branza de la fulgii de drojdie.

Pofta mare va doresc!

LĂSAȚI UN MESAJ