Prajitura raw vegan de ciocolata cu merisoare

0

Fie ca este vorba de prieteni sau familie, cei dragi ne sunt mereu alaturi in zilele de sarbatoare si nu numai. Din ce am vazut, in general, prajiturile raw vegan sunt si pe placul persoanelor care nu au un stil de viata vegan. Sunt asa de gustoase si cremoase, incat multa lume a inceput sa aleaga dulciurile raw in locul celor traditionale.

Dulciurile sunt slabiciunea tuturor si cu greu ne abtinem sa nu devoram o prajitura atunci cand o vedem.

Aceasta prajitura poate fi facuta si sub forma de tort. Se poate pastra mai mult timp la congelator, insa se consuma la cel putin sase ore de la decongelare. Nu contine zahar, alimente de origine animala si este foarte sanatoasa si satioasa.

Pentru un gust putin acrisor, am folosit merisoare in prajitura. Merisoarele sunt acele fructe mici si rosii care cresc in zonele racoroase, de munte. Au un continut ridicat de proteine, contin provitamina A, contin vitamine precum B1, B2, C, minerale (potasiu, fosfor, calciu), tanini (substante antibacteriene si antimicotice), fibre, flavonoide, acizi grasi esentiali Omega 3, 6, 9, uleiuri si zaharuri.

Ingrediente prajitura raw vegan de ciocolata cu merisoare:

Ingrediente pentru blatul de ciocolata:

  • 100 gr fulgi de ovaz;
  • 100 gr curmale hidratate;
  • 400 gr migdale hidratate (cel putin 3 ore);
  • 3 lg indulcitor natural;
  • pudra de roscove (dupa gust);
  • 3 lg unt de cacao.

Puneti toate ingredientele in blender si mixati-le impreuna pana amestecul se omogenizeaza si „aluatul” se leaga. Untul de cacao il puteti topi in deshidrator sau in bain-marie la temperatura de 42 grade Celsius. Transferati blatul intr-una vas cu forma dorita, puteti folosi o forma de tort cu margini detasabile sau chiar o tava mai inalta. Se da la rece pana pregatiti crema de ciocolata.

Ingrediente pentru crema de ciocolata:

  • 400 gr caju hidratate;
  • 2 banane medii;
  • pudra de roscove sau cacao (dupa gust);
  • indulcitor natural (dupa gust);
  • pastai de vanilie;
  • 3 lg unt de cacao;
  • merisoare uscate.

La fel ca la blat, puneti in blender semintele de caju, bananele, cacao, indulcitorul natural, pastaia de vanilie si untul de cacao pana se transforma intr-o crema fina, dupa care adaugati merisoarele. Turnati crema in tava si o decorati cu merisoare si migdale. Puteti decora prajitura cu fructe sau seminte care va plac.

Pofta mare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.