Prajitura Tavalita cu nuca (de post)

0

Prajitura Tavalita cu nuca de post este delicioasa si perfecta pentru perioada postului. Este o prajitura simplu de facut, tavalita prin glazura de ciocolata si nuca.

Este prima data cand incerc aceasta reteta si nu ma asteptam sa fie asa de usor. Cel putin estetic este inspirata dupa celebra prajitura australiana Lamington si adaptata pentru a evita folosirea produselor de origine animala, dar nu este cu nimic mai prejos.

In blat puteti adauga si indulcitor natural (pe langa zahar), care ii confera un gust usor de caramel si o textura care parca ne duce cu gandul la turta dulce, iar glazura fina si bogata are gust de ciocolata si nuca. Hm…bun bun 🙂

Reteta prajitura Tavalita cu nuca:

Ingrediente blat:

  • 1 pliculet praf de copt;

Prima data aprindeti cuptorul la 180 de grade. Amestecati zaharul cu uleiul, apa si indulcitorul natural si le mixati de cateva ori pana se omogenizeaza compozitia.

Amestecati faina cu praful de copt si sarea, dupa care o turnati peste componentele lichide si mixati pana obtineti un aluat asemanator cu consistenta unui chec.

Compozitia obtinuta o turnati intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o dati la cuptor pentru aproximativ 30-45 de minute. Faceti testul cu scobitoarea ca sa fiti siguri.

Dupa ce scoateti blatul de la cuptor, il lasati sa se raceasca si intre timp pregatiti glazura de ciocolata.

Ingrediente glazura de ciocolata:

  • esenta de rom (optional);

Intr-o craticioara amestecati zaharul, apa, margarina, cacaua si esenta de rom si lasati pe foc mic pana zaharul se topeste complet. Aveti grija sa amestecati destul de des ca sa nu aveti surpriza sa va treziti cu glazura arsa sau cu cocoloase.

Lasati glazura sa se raceasca, dupa care luati cate un cubulet de prajitura si il scufundati complet in glazura si il tavaliti apoi prin nuca.

Prajitura Tavalita cu nuca de post este delicioasa si nici nu veti realiza ca este fara produse de origine animala!

Pofta mare va doresc!

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.