Salata de fasole boabe cu avocado

0

Salata de fasole boabe cu avocado este plina de proteine, satioasa si energizanta. Desi este specifica in America de Sud, a castigat si la noi teren si puteti combina fasolea boabe cu ce legume si verdeturi doriti.

Verdeata ii ofera un plus de prospetime, ca sa nu mai zic de nutrienti 🙂 Daca doriti sa preparati o varianta rapida a salatei, puteti folosi fasolea la conserva, dar va recomand sa o fierbeti, chiar daca dureaza mai mult, insa astfel este mult mai sanatoasa (nu mai contine si alte ingrediente de conservare).

O jumatate de ceasca de fasole uscata are in general cam 120 calorii, un indice glicemic foarte scazut si foarte multi carbohidrati complecsi care mentin nivelul optim de zahar in sange. Ca atare fasolea este un aliment de luat in seama de diabetici.

Fasolea este o sursa de vitamina B, potasiu, seleniu, magneziu si chiar calciu. Contine de asemeni si fibra solubila si insolubila (prima ajuta la digestie si previne constipatia, iar cealalta reduce nivelul grasimilor din sange).

In timpul digestiei fibra solubila formeaza o substanta ca un gel care ajuta organismul sa “se descurce” cu factori nocivi cum sunt grasimile, colesterolul si carbohidratii simpli. Numai o farfurie de fasole gatita contine aproximativ 15 grame de fibra – mai mult de jumatate din necesarul zilnic de 25 grame.

Ingrediente salata de fasole boabe cu avocado:

  • 300 grame fasole alba boabe;
  • 2 avocado;
  • 200 grame ciuperci;
  • jumatate de salata verde;
  • o legatura de marar;
  • 1-2 castraveti;
  • 1 legatura ceapa verde;
  • masline (daca doriti, eu le-am folosit pentru decor);
  • 2 linguri sos de soia;
  • 1 lingurita mustar;
  • zeama de la o jumatate de lamaie.

Cu o seara inainte de preparare puneti fasolea la inmuiat in apa rece. A doua zi o scurgeti si o puneti la fiert, iar cand este gata, o lasati sa se raceasca.

Intre timp puneti ciupercile in tigaie cu putin sos de soia pana incep sa se rumeneasca si se evapore apa pe care o lasa. Tocati restul legumelor si al verdeturilor si le transferati pe toate intr-un vas mai mare, ca sa le puteti amesteca bine.

Dupa ce sunt toate ingredientele amestecate, adaugati sosul de soia, zeama de la lamaie si mustarul, in functie de gust. O sa iasa o salata dulce acrisoara, plina de arome 🙂

Pofta mare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.