Sos de conopida cu usturoi (vegan)

0

Am incercat aseara un sos de conopida cu usturoi care a si devenit unul din mancarurile mele preferate. Este un sos foarte usor, fara ulei sau maioneza si merge foarte bine pe masa de sarbatori sau perioada de post.

Eu am facut acest sos cu ingredientele pe care le aveam in acel moment in casa, insa as mai incerca o varianta in care as adauga marar si drojdie inactiva.

Sosul de conopida cu usturoi este versatil, incat poate si asociat cu aproape orice fel de retete, inclusiv paste, mancaruri fierte sau crocante. Are o consistenta cremoasa si un gust delicios. O alta reteta incercata si gustoasa este aceasta supa de conopida: https://www.deliciiraw.ro/supa-crema-de-conopida-de-post/

Conopida este un membru al familiei de legume crucifere, umbrita pe nedrept de renumele altei legume din aceasta familie și anume brocoli verde. Totusi, conopida este o leguma pe care merita sa o includeti in mod regulat in alimentatia dumneavoastra, deoarece contine o varietate impresionanta de nutrienti.

Beneficiile nutritionale ale conopidei consta in faptul ca aceasta leguma contine vitamine importante precum vitamina B1, B2, B3, B6 si B9 (acid folic). Mai contine Omega 3 si vitamina K. Este o sursa bogata si in proteine, fosfor și potasiu. Fiind o sursa buna in vitamina C si mangan, o face un puternic antioxidant.

Ingrediente sos de conopida cu usturoi:

  • o jumatate de conopida;
  • 4-5 catei de usturoi;
  • 1 lingura de mustar;
  • zeama de la o jumatate de lamaie;
  • sare;
  • mix de condimente pe baza de verdeturi.

Desfaceti conopida in bucati mici si o spalati. Puneti o oala cu apa la fiert, adaugati putina sare si cand incepe sa clocoteasca puneti bucatile de conopida. Cand acestea devin moi, le puteti lua de pe foc.

Introduceti conopida fiarta in blender impreuna cu restul ingredientelor si le pasati pana se transforma intr-o crema fina. In functie de consistenta pe care o doriti, mai puteti adauga apa ca sosul sa devina mai moale.

Pofta mare va doresc!

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.