Supa crema de linte cu crutoane (de post)

0

Aceasta este cea mai simpla reteta de supa crema de linte si este foarte gustoasa. Iti dai seama cat este de buna inca din timpul prepararii datorita aromelor care te conving inainte de a o gusta.

Inainte de a vorbi despre ingrediente si modalitatea de preparare, as vrea sa scriu cate ceva despre linte, care este o leguminoasa prezenta in alimentatia omului din cele mai vechi timpuri, fiind cultivata in scop alimentar inca din neolitic. Popoarele orientului si cele din jurul Mediteranei agreeaza in mod deosebit lintea.

Datorita timpului de fierbere redus, lintea este o excelenta alternativa la fasole, ideala in supa sau gatita cu legume. Lintea este catalogata drept aliment cu grad nutritional A, datorita continutului ridicat de fibre, fier, magneziu, fosfor si proteine si continutului foarte scazut de grasimi. Lintea nu contine colesterol si aduce un aport caloric de aproximativ 110-160 kcal/100g, in functie de varietatea de linte si modul de preparare.

Reteta supa crema de linte cu crutoane:

Ingrediente supa crema de linte:

  • 300 grame de linte;
  • 1,5 litri de apa (depinde cat de consistenta doriti sa fie supa crema);
  • 1 morcov;
  • 1 ceapa mare;
  • 2-3 lingurite cu varf garam masala (Condiment indian care da un gust aparte supei. Garam masala inseamna „amestec picant”, insa se refera mai mult la intensitatea aromelor.);
  • sare;
  • piper.

Spalati lintea bine in cateva ape. Ca sa o puneti la fiert, turnati apa peste ea dupa care adaugati legumele: ceapa si morcovul si o lasati la foc mic aproximativ 30-40 minute. In acest timp ar trebui sa se umfle lintea si sa fiarba si legumele.

Dupa ce se mai raceste putin, turnati supa de linte in blender si adaugati condimentele: garam masala, sare si piper dupa gust si le pasati pana aceasta se transforma intr-o crema subtire.

Ingrediente crutoane cu usturoi:
  • 1 jumatate de paine sau o paine (depinde cat de consistenta este – eu aveam jumatate de paine cu maia facuta in casa care avea cateva zile si am folosit-o pe aceasta);
  • 4-5 catei de usturoi;
  • 50 ml ulei de masline;
  • 30 ml apa;
  • amestec de condimente din plante aromate.

Pentru inceput taiati painea cubulete. Introduceti la blender cateii de usturoi, uleiul de masline, apa si amestecul de condimente si pasati toate ingredientele pana se combina foarte bine.

Turnati acest amestec peste cubuletele de paine si le amestecati, dupa care puneti totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Le introduceti in cuptorul preincalzit si le lasati aproximativ 45 minute, pana se usuca bine si se rumenesc.

In felul acesta oferiti celor dragi o supa crema foarte gustoasa si plina de arome.

Va doresc pofta mare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.