Tort raw-vegan de ciocolata alba si neagra

0

Acest tort raw-vegan de┬áciocolata alba si neagra poate fi gata in mai putin de o ora ­čÖé A iesit absolut delicios si toti cei dragi au fost foarte incantati de el. Este ideal pentru a fi consumat cu orice ocazie.

Pentru aceasta reteta am folosit unt de cacao, bogat in magneziu, care ajuta inima sa pompeze sange mai eficient, ajuta la consolidarea oaselor si scade tensiunea arteriala.

Il folosesc in special in prepararea prajiturilor raw-vegan pentru aroma si gustul deosebit. In acest fel, il topesc la bain-marie la o temperatura mai mica de 42 grade Celsius si stiu sigur ca beneficiez de toate proprietatile lui.

Cunoscut si sub numele de ulei de theobroma, untul de cacao are o culoare galbuie si este folosit pe post de ingredient in diferite produse alimentare, in produse farmaceutice si in multe produse destinate ingrijirii pielii. Intra in componenta multor produse cosmetice, a sampoanelor si a sapunurilor si este ideal ca lotiune sau balsam de buze deoarece face pielea catifelata si supla: http://wcww.deliciiraw.ro/beneficiile-untului-de-cacao/

Reteta tort raw-vegan de ciocolata alba si neagra:

Ingrediente blat:

  • 150 grame migdale;
  • 150 grame unt de cacao;
  • 3-4 linguri pudra de cacao;
  • 2 linguri apa sau lapte vegetal;
  • 2 linguri sirop de agave;
  • esenta de vanilie.

Untul de cacao se topeste in deshidrator sau in bain-marie la temperatura de 42 grade Celsius. Adaugati toate ingredientele in robot si le mixati pana la completa omogenizare. Blatul se pune in forma de tort cu margini detasabile si se da la rece pana pregatiti crema de ciocolata.

Ingrediente crema de ciocolata alba:

  • 250 grame caju (hidratate in apa aproximativ 2 ore sau lasate peste noapte);
  • 6 linguri sirop de agave (sau orice indulcitor natural doriti);
  • 6 linguri unt de cacao (topit in deshidrator sau bain-marie la 42 grade Celsius);
  • 5 linguri lapte vegetal;
  • un praf de sare;
  • esenta de vanilie.

Hidratati nucile de caju, le spalati si le macinati foarte fin, dupa care topiti untul de cacao. Dupa aceea, adaugati toate ingredientele in blender si le pasati foarte bine pana se transforma intr-o crema.

Cat timp pregatiti urmatorul strat de ciocolata, intoduceti tortul la congelator ca sa se intareasca putin crema de ciocolata alba.

Ingrediente crema ciocolata neagra:

  • 4-5 linguri pudra de cacao (sau puteti adauga mai multa cacao pentru un gust mai intens de ciocolata);
  • 250 grame caju (hidratate in apa aproximativ 2 ore sau lasate peste noapte);
  • 6 linguri sirop de agave (sau orice indulcitor natural doriti);
  • 6 linguri unt de cacao (topit in deshidrator sau bain-marie la 42 grade Celsius);
  • 5 linguri lapte vegetal;
  • un praf de sare;
  • esenta de vanilie.

Ingredientele sunt aceleasi ca la blatul de ciocolata alba, insa de data aceasta adaugati pudra de cacao pentru a avea gustul acela de ciocolata. Pentru copilasi puteti folosi pudra de roscove in locul pudrei de cacao fiindca nu ii agita.

Ingrediente pentru toppingul de ciocolata:

Puneti untul de cacao la topit. Cand adaugati indulcitorul natural, trebuie sa mai lasati ingredientele putin pe foc incat toppingul de ciocolata sa devina foarte moale incat sa il puteti turna pe tort, fiindca dupa aceea se va intari.

La sfarsit ornati cu fructe de padure si il bagati la congelator pentru cateva ore ca sa se intareasca si sa il puteti manca. ­čÖé

Tineti minte ca tortul se poate pastra la congelator chiar si 2-3 saptamani. Puteti scoate cateva portii pe care le bagati in frigider cu cateva ore inainte de a le savura.

Pofta mare va doresc!

LĂSAȚI UN MESAJ