Tort raw vegan de ciocolata cu fructe de padure

1

Reteta tort raw vegan de ciocolata cu fructe de padure

Ingrediente pentru blatul de ciocolata:

  • 200 gr de curmale hidratate;
  • 400 gr migdale;
  • 3 lg indulcitor natural;
  • pudra de roscove (dupa gust)
  • 3 lg unt de cacao.

Hidratam migdalele timp de 8 ore, le spalam si le macinam foarte fin. Untul de cacao se topeste in deshidrator sau in bain-marie la temperatura de 42 grade Celsius. Adaugam toate ingredientele in robot si le mixam pana la completa omogenizare. Blatul se pune in forma de tort cu margini detasabile si se da la rece pana pregatim crema de ciocolata.

Ingrediente pentru crema de ciocolata:

  • 500 gr caju hidratate;
  • 2 banane;
  • 2 lingurite agar-agar;
  • pudra de roscove (dupa gust);
  • indulcitor natural (dupa gust);
  • pastai de vanilie;
  • 3 lg unt de cacao;
  • fructe de padure.

Hidratam nucile de caju timp de 8 ore, le spalam si le macinam foarte fin dupa care topim untul de cacao. Inainte de a face crema, preparam intai gelatina pentru ca trebuie lasata sa se raceasca putin,  pe care o adaugam la final. Dupa aceea, adaugam nucile de caju, pudra de roscove, indulcitorul natural, pastaile de vanilie, untul de cacao si bananele in blender pana se transforma intr-o crema, dupa care adaugam gelatina. Eu am adaugat direct in crema fructele de padure, insa acest lucru este posibil si dupa ce se aseaza peste blatul de ciocolata.

Pentru a prepara gelatina, aceasta necesita 2-3 minute de fierbere. Eu am pus 2 lingurite de gelatina in 200-300 ml de apa ca sa ma asigur ca voi obtine o crema mai densa care nu se va topi la temperatura camerei.

Ingrediente pentru toppingul de ciocolata:

Punem untul de cacao la topit. Cand adaugam indulcitorul natural, trebuie sa mai lasam ingredientele putin pe foc incat toppingul de ciocolata sa devina foarte moale incat sa il putem turna pe tort, fiindca dupa aceea se va intari.

La sfarsit ornam cu fructe de padure si il bagam la congelator pentru cateva ore ca sa se intareasca si sa il putem manca. 🙂

Tineti minte ca tortul se poate pastra la congelator chiar si 2-3 saptamani. Puteti scoate cateva portii pe care le bagati in frigider cu cateva ore inainte de a le savura.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.