Tort vegan de ciocolata cu banane

0

Ce poate fi mai bun decat un tort plin de ciocolata, mai ales in zilele racoroase si intunecate de afara?

Este un tort vegan de ciocolata foarte usor de facut (nu are cum sa nu va iasa din prima incercare), chiar rapid si nu aveti cum sa dati gres cu el. Pot spune ca este o optiune mai sanatoasa fata de torturile care contin lapte, oua, unt, etc. si la gust este delicios.

Aveti ocazia sa ii convingeti pe cei care nu au un stil de viata vegan ca exista deserturi sanatoase si gustoase fara sa fie nevoiti sa raneasca animalele.

De data aceasta, am pus margarina si nu pot spune ca ma incanta sa o folosesc fiindca ii cunosc ingredientele si cred ca se poate inlocui lejer cu unt de cocos sau o cantitate mai mare de lapte vegetal.  Data viitoare cand voi mai face reteta o sa incerc si aceasta varianta si revin cu notificari. 🙂

Ingrediente pentru tort vegan de ciocolata cu banane:

Pentru blat aveti nevoie de:

  • 200 grame faina;
  • 200 grame zahar;
  • 30 grame cacao (puteti sa folositi chiar mai multa, in functie de cat de proeminent vreti sa fie gustul de cacao);
  • 1 plic praf de copt;
  • 1/2 lingurita de sare;
  • esenta de vanilie (dupa gust);
  • 2-3 linguri de ulei;
  • 1 lingurita de otet;
  • 250 ml de apa;

Pentru inceput, amestecati faina cu praful de copt, adaugati zaharul, sarea si pudra de cacao pana se imbina toate ingredientele foarte bine. Dupa ce acestea sunt gata, adaugati lichidele: apa, otetul, esenta de vanilie si uleiul.

Consistenta aluatului trebuie sa fie asemanatoare cu cea a unui chec. Ungeti tava cu putin ulei si tapetati cu faina, dupa care turnati aluatul.

Cand introduceti tava in cuptor, acesta trebuie sa fie la o temperatura de 170 grade celsius si lasati aproximativ 45 de minute. Puteti incerca aluatul cu o scobitoare sau un cutit ca sa va asigurati ca este facut. Dupa ce il scoateti din cuptor, il lasati sa se raceasca aproximativ 2 ore.

Pentru glazura de ciocolata aveti nevoie de:

  • 200 grame zahar;
  • 4-5 linguri margarina;
  • 2 linguri de lapte de migdale (puteti folosi orice lapte vegetal);
  • 4-5 linguri de cacao;
  • esenta de vanilie (dupa gust).

Amestecati toate ingredientele si le lasati pe foc pana incep sa fiarba. Lasati sa dea cateva clocote si glazura este gata.

Eu am taiat tortul la mijloc, unde am folosit glazura de ciocolata si felii de banane. Pe deasupra am pus restul de glazura care a ramas si l-am bagat la frigider putin ca sa se intareasca.

Merge foarte bine cu inghetata de vanilie, dar s-a mancat asa de repede incat nu am mai apucat sa o prepar 🙂

Va doresc pofta mare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.