Budinca de chia cu lapte de migdale si fructe de padure

0

Daca vreti un mic dejun satios, o gustare sau un desert sanatos, budinca de chia cu lapte de migdale este o idee demna de luat in seama. Se prepara extrem de simplu, se poate manca cu fructe de sezon, alune, caju, fistic, goji, fructe uscate sau fructe de padure.

De asemenea o puteti aroma dupa gustul vostru cu vanilie, cacao, scortisoara, ghimbir praf sau orice aroma va este pe plac iar laptele de migdale il puteti inlocui cu alt lapte vegetal la alegere.

Reteta in sine este una extrem de simpla si aveti nevoie doar de cateva ingrediente. Puteti incerca si aceasta varianta – Budinca de chia cu ciocolata: http://www.deliciiraw.ro/budinca-de-chia-cu-ciocolata-raw-vegan

Semintele de chia sunt pline de vitamine si minerale, ajuta la reglarea greutatii, controlarea poftei de dulce si lupta impotriva radicalilor liberi. Sunt cu adevarat o minune pentru sanatate.

Aici gasiti mai multe informatii despre beneficiile semintelor de chia pentru organism: http://www.deliciiraw.ro/semintele-de-chia-miraculoase-pentru-sanatate

Ingrediente budinca de chia:

  • 400 ml lapte de migdale (sau orice alt tip de lapte vegetal);
  • 1-2 banane;
  • 60 grame seminte de chia (4-5 linguri cu varf);
  • o lingurita de extract de vanilie;
  • 3-4 linguri indulcitor natural;
  • fructe de padure pentru decor (sau puteti folosi orice alt tip de fructe sau nuci).

Introduceti in blender laptele de migdale, bananele, vanilia si indulcitorul natural si le pasati pana se transforma intr-o pasta subtire si fina.

Intr-un vas amestecati foarte bine compozitia din blender impreuna cu semintele de chia pana se omogenizeaza toate ingredientele.

Puneti vasul la frigider pentru o ora-doua, timp in care semintele vor absorbi lichidul si veti avea o budinca de chia consistenta, aromata si delicioasa.

Dupa ce este gata, portionati budinca in cupe si o decorati cu fructe de padure (proaspete sau congelate) sau orice alte fructe aveti prin casa, nuci, seminte, etc.

Se poate pastra si peste noapte la frigider, astfel incat sa aveti deja micul dejun pregatit.

Pofta mare!

LĂSAȚI UN MESAJ