Turta de malai olteneasca

0

Romanii folosesc malaiul pentru a prepara o multime de bunatati. Astazi am pregatit un alt inlocuitor pentru paine, care are un gust deosebit: turta de malai. Reteta este simpla, iar la final te vei bucura de gustul deosebit al acestui preparat tipic romanesc.

Inca de cand eram mica, mama si bunica obisnuiau sa faca aceasta turta de malai pe care o mancam imediat fierbinte sau putin rumenita pe plita de la soba 🙂 Cea mai buna mancare!

Este bine de stiut ca proportia dintre malai si faina este de 3 la 1. Reteta este foarte simpla, insa cel mai mult dureaza coptul.

Ingrediente turta de malai:

  • 750 grame malai;
  • 250 grame faina;
  • 2 litri apa;
  • 2 lingurite de sare.

Prima data faceti mamaliga care trebuie sa fie mai moale un pic decat de obicei. Incalziti apa pe la aproximativ 60 de grade, sa nu dea in clocot (altfel face cocoloase cand puneti malaiul) si adaugati sarea.

Adaugati malaiul putin cate putin (daca face cocoloase, le desfaceti cu lingura de marginea vasului) si lasati sa fiarba bine compozitia pana cand are consistenta unei mamaligi moi. Intre timp trebuie sa amestecati des ca sa nu se lase malaiul la fund.

Cand este gata, adaugati faina peste mamaliga si amestecati totul foarte bine. Cand se mai raceste, framantati-l bine. Important este sa se faca tare, sa stea legat iar consistenta trebuie sa fie asemanatoare cu cea a aluatului de paine. Daca e prea moale, mai adaugati putina faina. Cand este gata, puneti-l in tava (tapetata cu foaie de copt).

Bagati turta la cuptor pentru aproximativ o ora sa se coaca bine. Cuptorul trebuie incins dinainte la 180-190 de grade. Veti sti ca este gata cand face crusta tare la suprafata si se rumeneste frumos.

Va puteti bucura de aceasta turta de malai imediat cum o scoateti din cuptor, mai ales cu niste sarmale de post: http://www.deliciiraw.ro/sarmale-de-post-cu-nuci-si-orez/ sau http://www.deliciiraw.ro/sarmale-de-post-cu-ciuperci-si-orez-reteta-traditionala/

Pofta mare sa aveti!

LĂSAȚI UN MESAJ