Gogosi umplute cu dulceata (vegan)

0

Gogosile umplute cu dulceata si nu numai sunt un preparat pe gustul tuturor, in special, al copiilor, mai ales daca sunt super pufoase si indulcite cu putin zahar pudra. Combinatia de aluat fraged cu dulceata fac aceste gogosi delicioase.

Ingrediente gogosi umplute cu dulceata:

  • 25 grame drojdie;
  • 300 grame faina;
  • 150 ml apa;
  • coaja rasa de la o lamaie;
  • 2-3 linguri zahar;
  • 2 linguri de ulei;
  • 2 pliculete zahar vanilat;
  • 300 ml ulei pentru prajit;
  • 1 praf sare;
  • 100 grame zahar pudra;
  • 100 g dulceata;

Pentru inceput trebuie sa pregatiti maiaua din drojdie si apa calduta. Aceasta trebuie sa aiba consistenta unei paste si o puteti lasa sa creasca cateva minute langa o sursa de caldura.

Intre timp, puneti faina intr-un bol mai mare, adaugati maiaua (cand aceasta este gata), coaja rasa de la lamaie, zaharul vanilat, praful de sare si cele 2 linguri de ulei.

Amestecati toate ingredientele si adaugati apa pana se formeaza un aluat elastic. Acesta trebuie sa fie destul de lipicios si trebuie infainate mainile, insa atentie sa nu folositi prea multa faina pentru a nu se intari coca.

Lasati aluatul in bol, il acoperiti cu un prosop sau o folie alimentara si il puneti la crescut aproximativ 40 de minute, langa o sursa de caldura (sa isi dubleze dimensiunea).

Dupa ce a crescut, scoateti aluatul pe blatul presarat cu faina si il intindeti de circa 2 cm grosime cu ajutorul unui facalet. Pentru a decupa gogosile puteti folosi un pahar sau o ceasca de cafea. Cand sunt gata decupate, le mai lasati la dospit aproximativ 20 de minute, dupa care le prajiti in ulei incins, intorcandu-le pe ambele parti. Cand se rumenesc, le scoateti pe o hartie absorbanta si le lasati sa se raceasca.

La final umpleti gogosile cu dulceata cu ajutorul unei seringi de patiserie (fiindca ele se umfla si raman goale la interior) si le pudrati cu zahar 🙂

Va doresc pofta mare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.