Chifle pentru hamburgeri cu faina integrala si seminte de in (de post)

0

Aceste chifle pentru hamburgeri sunt pufoase, se fac destul de repede si se pot folosi pentru hamburgeri, dar si umpluti cu dulceata, gem sau nutella (vegana ­čÖé ). Chiflelele se mentin pufoase chiar si pentru 4 zile daca le tineti inchise intr-o punga de plastic sau, daca doriti sa le serviti peste mai mult timp,┬ále puteti congela.

Sunt niste chifle moi, cu coaja subtire si moale la randul ei. Chiflele pentru hamburger preparate acasa sunt mult mai gustoase decat cele din comert, mai consistente si stim exact ce contin.

Aluatul pe care l-am folosit pentru a prepara aceste chifle este un aluat simplu, care contine faina integrala si drojdie uscata, pentru care nu este necesar sa preparam mai intai o maia. Este foarte usor de preparat chiar si de catre incepatori.

Framantatul aluatului nu este un motiv de ingrijorare, deoarece timpul alocat acestei etape este foarte scurt si puteti folosi un mixer cu palete speciale pentru aluat. Sfatul meu este sa aveti grija la drojdia folosita, caci daca nu este proaspata (aici ma refer la termenul de valabilitate al drojdiei proaspete) nu o sa creasca aluatul si va irositi timpul.

Ingrediente chifle pentru hamburgeri:

  • 250 grame faina alba;
  • 250 grame faina integrala;
  • 250 ml apa calduta;
  • 2-3 linguri seminte de in;
  • 1 pliculet de drojdie uscata (7gr);
  • 3 linguri de ulei;
  • 1 lingurita de zahar;
  • 1 lingurita de sare.

Mai intai amestecati intr-un bol faina si drojdia. Intr-un alt bol puneti uleiul, zaharul, sarea si amestecati usor cat sa se omogenizeze, dupa care adaugati 250 ml apa calduta.

Adaugati apoi faina amestecata cu drojdia si mestecati cu lingura, iar cand aluatul devine consistent, incepeti sa framantati cu mana, adaugand si restul de faina.

Dupa ce adaugati toata faina, mai framantati aluatul timp de 10 minute. Daca este necesar, puteti sa mai adaugati putina faina. Aluatul trebuie sa devina moale, elastic, neted si sa se desprinda de mana.

Dupa ce terminati de framantat, acoperiti bolul cu folie alimentara si puneti-l la crescut intr-un loc caldut timp de 45 minute – 1 ora, pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce a crescut aluatul, il impartiti in 8 bucati egale ca marime. Modelati chiflele ca sa fie cat mai rotunde, le asezati intr-o tava unde presarati putina faina (sau puneti foaie de copt) si le mai lasati 20 de minute sa creasca, timp in care porniti cuptorul.

Dupa cele 20 de minute, ungeti chiflete pentru hamburgeri cu putin ulei si presarati diferite seminte (eu am avut doar seminte de in), dupa care introduceti tava in cuptor si le lasati aproximativ 30 de minute.

Pofta mare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.