Bomboane cu nuca de cocos si fulgi de ovaz (raw-vegan)

1

Un alt experiement dulce din care au rezultat niste bomboane cu nuca de cocos si fulgi de ovaz foarte gustoase si pline de fibre.

Aceasta reteta iti ofera toate beneficiile pe care le contine ingredientul principal: nuca de cocos. Astfel va veti bucura de un desert energizant, iar corpul va beneficia de un mix de grasimi sanatoase care ajuta la normalizarea lipidelor din sange, imbunatatesc nivelul zaharului si al insulinei, protejeaza ficatul, avand proprietati antivirale, antifungice si antibacteriene.

Nuca de cocos este o cutie magica de vitamine, minerale si fibre. Sub coaja tare se ascunde o apa parfumata cu un miez delicios cu proprietati binefacatoare. Aceasta contine antioxidanti si nutrienti valorosi pentru sanatatea noastra, grasimi bune, fibre, proteine, vitamina C, magneziu, calciu, fosfor, etc.

Un alt ingredient folosit in bomboane sunt fulgii de ovaz. Una dintre componentele gasite in fulgii de ovaz – beta-glucanul – este o fibra solubila despre care se considera ca are efecte benefice asupra nivelului de colesterol din sange.

Fibrele solubile se descompun pe masura ce trec prin tubul digestiv, formand o substanta gelatinoasa care atrage cateva substante care provin din colesterol. Nivelul colesterolului rau este redus fara a fi afectat in vreun fel colesterolul bun. De asemenea, fibrele alimentare din ovaz sunt satioase si previn mancatul excesiv din timpul zilei, care poate duce la crestere in greutate si oboseala. Fibrele sunt esentiale pentru o digestie sanatoasa, previn infectiile cu diverse bacterii si constipatia.

Ingrediente bomboane cu nuca de cocos si fulgi de ovaz:

  • pulpa de la o nuca de cocos (eu am folosit pulpa ramasa de la laptele de cocos);
  • 100 grame caju;
  • 100 grame de ovaz (sau puteti folosi chiar mai mult, in cazul in care bomboanele sunt prea moi);
  • indulcitor natural (dupa gust);
  • 5-6 curmale;
  • esenta de vanilie;
  • cacao sau roscove (pentru ornat).

Puneti in blender pulpa de cocos, nucile de caju, curmalele, indulcitorul natural si esenta de vanilie si le pasati pana se formeaza o pasta. In functie de cat este de moale compozitia, adaugati fulgii de cocos, dupa care formati bilute.

Pentru ornat eu am folosit pudra de cacao, insa aveti foarte multe variante la dispozitie: roscove (mai ales pentru cei mici), fulgi de nuca de cocos, fulgi de migdale, etc.

Multa sanatate 🙂

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.