Clatite pufoase cu cacao si sirop de agave (vegan)

0

Clatitele pufoase sunt de fapt acele clatite americane, moi si foarte fragede. Aceasta reteta de clatite este una dintre cele mai reusite si se fac foarte simplu. Le puteti servi cu orice fruct va place, sirop de artar, dulceata preferata, etc.

Daca aveti o tigaie antiaderenta este cu atat mai bine, fiindca nu este nevoie sa folositi deloc ulei. Sunt cu siguranta printre preferatele celor mici, datorita texturii lor pufoase la interior si usor crocante la exterior. Se fac rapid si dispar la fel de repede din farfurie 🙂

Pentru decor am folosit banane, fructe de padure si sirop de agave organic (sau puteti folosi orice indulcitor natural doriti).

O alta reteta de clatite cu faina integrala gasiti aici: https://www.deliciiraw.ro/clatite-vegane-din-faina-integrala/

Siropul de agave este un indulcitor natural obtinut din agave, cu un indice glicemic mai mic decat al altor indulcitori si cu un continut mare de fructoza. De exemplu, indicele glicemic al nectarului de agave este 27, comparativ cu zaharul care are un indice de 92, mierea, 83, sau glucoza, care se ridica pana la 137. Pentru ca are un indice scazut, nectarul de agave este absorbit foarte incet de corp, neaparand fluctuatii ale glucozei din sange. Ca si putere de indulcire, nectarul de agave este doar de 1,5 ori mai dulce decat zaharul.

Ingrediente clatite pufoase vegane:

  • 350 grame faina;
  • 2 cani apa minerala;
  • 2-3 linguri sirop de agave;
  • 1 plic praf de copt (8 g);
  • 1-2 banane (in functie de cat de dulce vreti sa fie);
  • 2-3 linguri cacao.

Puneti toate ingredientele in blender si le pasati pana se omogenizeaza foarte bine.

Incingeti o tigaie antiaderenta (nu este nevoie sa o ungeti cu ulei), puneti una-doua linguri de compozitie, in functie de marimea pe care vreti sa o obtineti si prajiti fiecare clatita timp de 1-2 minute pe fiecare parte.

Cand acestea sunt gata, le puteti servi cu banane, fructe de padure si sirop de agave. Un deliciu!

Pofta mare va doresc si multa sanatate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.