O metoda simpla si placuta de a incorpora fulgii de ovaz mai des in dieta zilnica este sa ii folosim la prepararea acestor bilute sanatoase.
Aceste bomboane cu fulgi de ovaz si banane raw-vegan sunt 100% naturale si sanatoase. Nu contin zahar si nici faina alba. De aceea sunt o alternativa excelenta pentru dulciurile din comert.
Le puteti consuma cand va simtiti lipsiti de energie si aveti multe sarcini de bifat, fiindca va confera o doza instanta de energie si buna dispozitie. In plus, continutul bogat de fibre, proteine si grasimi bune va ofera imediat senzatia de satietate si va potoleste pofta de dulce.
Fulgii de ovaz reprezinta o sursa valoroasa de vitamina B, E, fier, zinc, magneziu, seleniu, fibre si proteine, dar si de fitochimicale, cu puternice proprietati anticancerigene si energizante. Tin nivelul glicemiei sub control si scad riscul de diabet de tip II, datorita cantitatii mari de fibre pe care o contin.
Puteti incerca si aceasta reteta de bomboane cu fulgi de ovaz si nuca de cocos: https://www.deliciiraw.ro/bomboane-cu-nuca-de-cocos-si-fulgi-de-ovaz-raw-vegan/
Ingrediente bomboane cu fulgi de ovaz si banane:
- 1 cana de fulgi de ovaz (sau faina de ovaz);
- 50 grame nuci;
- 1 banana coapta;
- 5-6 curmale;
- 2 linguri de cacao sau pudra de roscove;
- 2-3 linguri de indulcitor natural.
Puneti fulgii de ovaz impreuna cu nucile in robot si le mixati pana obtineti o pulbere fina, ca o faina. Transferati compozitia intr-un castron.
Al doilea pas e sa introduceti banana, curmalele, cacaua si indulcitorul natural in blender si sa le pasati pana se transforma totul intr-o pasta.
Adaugati pasta de curmale si banane peste faina de ovaz cu nuca si amestecati toate ingredientele. Daca cumva compozitia este prea tare mai puteti adauga putina apa sau lapte vegetal.
Luati cate o bucata de aluat si modelati-o in palme, dandu-i o forma rotunda. Le puteti tavali la final prin nuca de cocos, nuca macinata sau cacao. O gustare sanatoasa, rapida si usoara!
Multa sanatate va doresc!